Ce poți folosi în baie în loc de ceramică pentru un design interior reușit?

Poate te-ai întrebat adesea cum reușesc designerii și arhitecții să creeze amenajări atât de impresionante pentru băi. Secretul stă în versatilitatea materialelor folosite. Desigur, ceramica există în sute de modele, dar dacă îți dorești ceva cu adevărat special pentru baia ta, trebuie să iei în calcul opțiuni mai puțin convenționale. Astăzi, vom descoperi împreună alternative surprinzătoare la clasica ceramică, aducând un suflu nou băii tale.

1. Tapetul pentru baie: stylish și rezistent

Probabil că ideea de a folosi tapet în baie nu îți trece prin minte la prima vedere, dar există variante special create pentru acest spațiu. Tapetul rezistent la apă este gândit să fie acoperit cu mai multe straturi de protecție, fiind complet impermeabil. Este alegerea ideală pentru cei care doresc să aducă un plus de eleganță în baie fără a apela la materialele tradiționale.

Dar vei avea nevoie de un specialist pentru a-l aplica, iar aplicarea durează câteva zile pentru că straturile de protecție se aplică succesiv și este nevoie de timp de uscare între ele. Gasești astfel de tapet la Tecnografica sau Wall&Deco.

2. Vopseaua decorativă: culoare și textură

Dacă vrei să scapi de aspectul clasic al ceramicii, vopseaua decorativă este o variantă. Aceasta nu doar că rezistă la apă, dar îți oferă și o paletă variată de culori și texturi din care poți alege. Și cel mai interesant este că scapi și de rosturile dintre plăcile de ceramică.

Poți aplica vopseaua decorativă chiar și peste vechea ceramică, oferindu-ți astfel posibilitatea de a schimba radical aspectul băii fără a recurge la un șantier complicat.

3. . Microcimentul: design unitar

Dacă visezi la o baie cu un aspect unitar atât pe pereți, cât și pe pardoseală, microcimentul este răspunsul. Cu toate acestea, este esențial să fii conștient de paleta mai restrânsă de culori și texturi. Cu o abordare atentă, poți integra microcimentul în designul băii tale pentru o estetică modernă și durabilitate pe termen lung.

4. Oglinda: un element funcțional și decorativ

Oglinda poate deveni mai mult decât un element funcțional în baie. Dacă alegi atent unde să o poziționezi, poți crea un efect interesant în spațiul tău. Alege oglinzi fumurii sau aurii pentru a aduce o notă de rafinament și design inedit. O oglindă bine plasată nu doar că adaugă profunzime, dar poate deveni și un punct focal al designului.

Transformarea băii tale într-un spațiu contemporan și personalizat este acum mai ușoară ca niciodată. Experimentează cu opțiunile creative menționate mai sus și poți obține un design interior de revistă pentru baia ta. Descoperă opțiunile care te reprezintă cel mai bine și transformă-ți baia într-un spațiu unic și autentic, ce reflectă personalitatea ta!

Vezi și alte subiecte

Open chat
Hello!
Hello! Eu sunt Daniela, hai să povestim despre noua ta amenajare!